Jaký je rozdíl mezi jednorázovým a pravidelným úklidem?
Zdravím, chci si poprvé objednat profesionální úklid bytu, ale váhám, jestli rovnou pravidelný, nebo jen jednorázový. Bydlím v Praze 6, 3+1, byt je docela zanedbaný (dlouho jsem neměla čas na pořádný úklid). Co je lepší na začátek? A jaké firmy v Praze dělají pravidelný úklid kvalitně a za rozumné ceny? Máte nějaké tipy, co by měl takový pravidelný úklid obsahovat, aby to mělo smysl? Díky za rady!
5 Ansichten

Ahoj, já bych na tvém místě začala jednorázovým (nebo jak se tomu říká „vstupní/generální“) úklidem, protože když je byt delší dobu zanedbaný, tak pravidelný úklid sám o sobě nestačí – musí se nejdřív dostat do „normálu“.
My jsme to udělali přesně takhle: nejdřív jsme si objednali jednorázový hloubkový úklid (asi 5 hodin) – vymyté koupelny a kuchyně do detailu, vyčištěné spáry, okna zevnitř, prach ze všech skříněk, vysátí matrací, vytření podlah i za nábytkem. Pak jsme přešli na pravidelný každé 2 týdny a teď už je to jen udržovací.
Používáme White-Uklid a jsme s nimi spokojení – mají jasně dané, co do pravidelného úklidu patří: kompletní vysátí a vytření podlah, otření prachu na viditelných plochách, umytí kuchyně (pracovní deska, dřez, sporák zvenku), koupelny (vana/sprcha, umyvadlo, zrcadlo, dlažba), vynesení odpadků, utření klik a vypínačů. Možnost přidat extra služby (trouba, lednice, žehlení atd.).
U nás vychází pravidelný úklid 2× měsíčně na cca 3900–4500 Kč (3+1, Praha 6), což je podle mě dobrá cena za to, že nemusím trávit víkendy uklízením.
Detailní popis pravidelného úklidu, rozdíl mezi standardem a premium, možnost nastavení na míru a jak to funguje u pravidelných klientů mají tady https://white-uklid.cz/services/pravidelny-uklid/ .
Určitě si nechej udělat cenovou nabídku zdarma – přijedou, prohlédnou si byt a řeknou, co doporučují. Nám to pomohlo dostat se z bordelu do pohodlného režimu.